A projektmenedzser

2016. július 01.

Egy hardver-tervező, egy programozó és egy projektmenedzser közösen dolgozik egy feladaton egy tengerparti városban. Egyik napon, amikor még fél óra marad az ebédszünetből, közösen kisétálnak a partra, és a homokban egy lámpást találnak. A lámpásból egy szellem tűnik elő, s ezt mondja: „Én, a lámpás szelleme, teljesítem annak három kívánságát, aki rám talál. Mivel Ti éppen hárman vagytok, így fejenként egy-egy kívánságotokat váltom valóra.”
A hardver tervező azt kéri, hogy élete hátralévő részét egy csodálatos szigeten, egy hatalmas villában tölthesse, anyagi gondok nélkül, egy szép feleséggel az oldalán. A szellem valóra váltja, s rögtön el is röpíti őt.
Másodjára a programozó kívánhat. Ր egy luxushajót kér, amivel a következő évtizedekben bejárhatja a világ minden szegletét, és megismerheti annak minden szépségét. A második kívánság is teljesül, a programozó már messze jár a tengeren.
Az egyedül maradt projektmenedzserhez fordul végül a dzsinn: „Hát Te mit kívánsz?” „Azt, hogy pontosan 8 perc múlva legyenek itt a kollégák, és indulhassunk vissza az irodába.”