Az információ torzulása

2021. május 10.

Az ezredes parancsa az ezredparancsnoknak:

„Holnap este 20 óra körül innen is láthatóvá válik a Halley üstükös. Ez az esemény 75 évente következik be. Rendelje el, hogy a katonák szolgálati ruhában sorakozzanak a gyakorlótéren. El fogom nekik magyarázni ezt a ritka jelenséget. Ha esik, akkor vonuljanak be a katonák a laktanya színháztermébe. Filmeket fogok nekik levetíteni erről a ritka jelenségről.

 

Ezredparancsnok parancsa a századparancsnoknak:

Ezredes úr parancsára holnap 20 óra körül meg fog jelenni a Halley üstökös. Eső esetén sorakoztassa fel az embereket és vonuljanak a színházterembe. Itt fog ez a ritka jelenség bekövetkezni, amire csak 75 évente kerül sor.

 

Századparancsnok parancsa egy hadnagynak:

Ezredes úr parancsára holnap 20 órakor szolgálatot adunk szolgálati ruhában. A híres Halley üstökös megjelenik a moziban. Ha esik az eső, akkor ezredes úr más parancsot fog elrendelni, ami 75 évente csak egyszer következik be.

 

Hadnagy parancsa egy őrmesternek:

Az ezredes úr holnap 20 órakor fellép a moziban a Halley üstökös társaságában. Ez a jelenség 75 évente következik be. Eső esetén ezredes úr parancsba adja a Halley üstökösnek, hogy szolgálati ruhában jelentkezzen nálunk.

 

Őrmester parancsa egy szakaszvezetőnek:

Ha holnap 20 órakor esik az eső, akkor a híres 75 éves Halley tábornok az ezredes úr társaságában a laktanya mozijában elengednek egy üstököst.

 

Szakaszvezető parancsa az állománynak:

Szakasz vigyázz! Ha holnap 20 órakor esik az eső, akkor a 75 éves Halley tábornok az ezredes úr társaságában elengednek egy üstököst. Megkövetelem maguktól, hogy tisztelettudóan viselkedjenek. Lelépni!