HR menedzser a túlvilágon

*
2017. augusztus 29.

A HR menedzser kopogtat a Mennyország kapuján, miután tragikus baleset érte. „Azt az utasítást kaptam, – mondja neki Szent Péter – hogy mutassam meg neked a Poklot és a Mennyet is. A látottak alapján választhatsz, hol szeretnél lenni az örökkévalóságban.”

„Nem mehetnék be rögtön a Mennybe? Nyilván azt választanám” – kérdi a HR menedzser. „Nem lehet, tartanom kell magam az utasításhoz” – feleli Szent Péter, és leküldi őt a Pokolba.

Amint megérkezik, a HR menedzser egy gyönyörű golfpályán találja magát. Körülötte sok barát, elhunyt munkatársak, mind szépen felöltözve. Odasietnek hozzá, örömmel üdvözlik és a régi időkről beszélgetnek vele. Egy jól sikerült golfparti után átmennek a klubházba, kiváló marhasültet és homárt vacsoráznak. Megjelenik az Ördög is, aki nagyon kedves, majd átmulatják az éjszakát.

Gyorsan elszáll az idő, a HR menedzsernek vissza kell térnie Szent Péterhez. A következő 24 órában a Mennyben pihen, felhőkön kószál, hárfán játszik, énekel. Majdnem annyira élvezi, mint a Pokolban töltött időt.

A nap végén Szent Péter megkérdezi, hol szeretne maradni. A HR menedzser egy kicsit elgondolkodik, majd így válaszol. „A Mennyország kétségkívül gyönyörű. De ami azt illeti, a Pokolban jobban szórakoztam. A Poklot választom.”

Így tehát ismét leszáll a Pokolba. Most azonban egy kietlen pusztaság fogadja, tele szeméttel. A barátai rongyokban járnak és ócska zsákokba szedik a szemetet. Az Ördög odamegy hozzá, átkarolja. „Nem értem” – hebegi a HR menedzser. „A minap még golfpálya és klubház volt itt. Homárt ettünk és táncoltunk, boldogok voltunk. Most minden mocskos és a barátaim szenvednek.”

Az Ördög mosolyogva válaszol. „Tegnapelőtt még toborzást folytattunk. Ma már az alkalmazottak közé tartozol.”

Forrás: LinkedIn