Ha gondot okoz a dokumentumok letöltése…

2004. szeptember 22.

A lassú Internet-kapcsolat, a hálózat túlterheltsége, a böngésző program és a .pdf olvasó „összeakadása” azt okozhatja, hogy nagyon lelassul vagy nem történik meg a Közösségek könyvtáraiban vagy a Tematikus könyvtárban az előadásanyagok, cikkek letöltése.
Az alábbiakban két olyan lehetőséget ajánlunk Olvasóink figyelmébe, melyek révén a legtöbbször ilyenkor is el tudják érni a kívánt dokumentumot.
Egérrel álljanak a megtekinteni kívánt előadásanyag, cikk címére, majd a jobb egérgombot nyomva válasszák a „Cél mentése más néven…” c. menüpontot. Ezután tallózással kiválasztható, hogy hová kívánják lementeni a saját gépre / hálózatra az előadásanyagot, cikket, majd onnan meg lehet nyitni azt.
Egy további beállítási módosítás szintén segíthet a .pdf dokumentumok megnyitásánál. Ennek lényege, hogy az Adobe Acrobat Reader Szerkesztés / Beállítások menüpontjánál az Internet almenüben a „PDF megjelenítése böngészőben” ne legyen kipipálva. (Javasoljuk, hogy a régebbi, de stabilabb Acrobat Reader 5.0 CE verziót használják.)
Természetesen kérésre a rendezvény és az előadás címének, illetőleg a cikk szerzőjének és címének megjelölésével válasz-e-mailben is elküldjük a megfelelő fájlokat.
Mivel ezek a megnyitási nehézségek nem a Controlling Portál rendszeréből adódnak, javasoljuk, hogy ha a fenti módokon nem sikerül megoldani, akkor a helyi rendszergazdának jelezzék a problémát.