Többszörösen előforduló érték kikeresése tömbfüggvénnyel (FKERES „kiterjesztve”). Ráadás: kis kezdőbetűk nagyra cserélése függvénnyel

Szőke Zoltán Hiláriusz
2021. február 15.

E havi Excel tippünkben megmutatjuk, hogyan kereshetünk ki egy táblázatból többszörösen előforduló értékekhez tartozó elemeket, majd fűzhetjük őket össze egyetlen cellába. Az Excel egyik leggyakrabban használt függvénye az FKERES (VLOOKUP), mely egy táblázat első oszlopában keres meg egy adott elemet, majd az így kiválasztott sor, és az általunk megadott oszlop metszéspontjából ad vissza értéket. Bár a függvény rendkívül hasznos, mégis van egy korlátja: kizárólag az első általa megtalált értéket adja vissza eredményül. Amennyiben az első oszlopban többször is szerepel a megadott érték, a másodikat már nem veszi számításba. Ennek kiküszöbölésére nyújtunk most egy rendkívül egyszerű megoldást.

FONTOS: A következőkben használt „SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS” (=TEXTJOIN) függvényt jelenleg kizárólag Office 2019 csomaggal, vagy O365 előfizetéssel érhetjük el (2019 előtti verziókban még nem szerepel).

Letöltés