Államreform szakértői szemmel

A rovat szerkesztője ajánlja
2007. május 01.

A 2007-2013 közötti programozási időszakban az Államreform Operatív Program hivatott arra, hogy az igazgatási rendszer teljesítményét és a nyújtott szolgáltatások színvonalát az erőforrások optimális felhasználása mellett növelje. A fejlesztési prioritások között szerepel a közigazgatási szervezetek folyamatainak megújítása, működésük korszerűsítése, az emberi erőforrások minőségének, valamint a kormányzási képesség javítása.
Az Operatív Program tervezése során kiemelt szerepet kaptak azok a szakértői megjegyzések, melyek a jelenlegi helyzet értékelésére, a célrendszer relevanciájára, a beavatkozások hatásait számszerűsítő indikátorok és azok célértékeinek megfelelőségére, valamint a készülő dokumentum külső és belső koherenciájára vonatkoztak. Ezeket a megjegyzéseket egy ún. előzetes (ex-ante) értékelés foglalta össze, melynek célja az Operatív Program minőségének javítása volt.
Ha kíváncsi arra, hogy a független, külső szakértők milyennek ítélték meg az Államreform Operatív Program szakmai tartalmát, akkor olvassák el az ezzel kapcsolatos, ex-ante értékelői tanulmányt.

Államreform Operatív Program ex-ante értékelés

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség