Intuíció helyett adatvezérelt üzleti döntések

Ádám Gábor
2017. november 16.

Nincs két ugyanolyan üzleti probléma, és minden vezetői döntés olyan összetett, mint a végrehajtó személyisége. Ami viszont egyforma minden üzleti döntésben, az a képesség, ahogy a döntéshozó felismeri a lehetőségeket, s azután a megfelelő irányt választja. Ezt a képességet támogatják a modern analitikus statisztikai eszközök.

A szakmai fórumon valós eseteken keresztül bemutatjuk, hogyan lehet adatvezérelt eszközökkel hatékonyabbá tenni a korábban intuitív alapon meghozott döntéseket az alábbi üzleti témakörökben:

 • árrugalmasság, kereslet modellezés, ároptimalizálás – tranzakcionális adatok mellett külső adatforrások alkalmazásával
  Hogyan használhatja ki ezt az adatbányászat eszköztárával egy kiskereskedő cég és hogyan egy FMCG gyártó vállalat? Hogyan lehet meghatározni egy üveg bor keresleti görbéjét? Miért érdekes egy bor árrugalmasságát kiszámolni és milyen tanulságokat lehet levonni ez alapján? Mennyiben határozzák meg a keresletet a különböző borfajták esetében a külső tényezők, úgymint téli-nyári szezon, versenytárs árak? Melyik a legnépszerűbb bor Magyarországon a borpiaci trendek alapján?
  #árrugalmasság #ároptimalizálás #sales #stratégia #beszerzés
 • mintázatok, hasonlóságok felismerése nagytömegű adatokon: gyártásütemezés és műszakbeosztás a szenzorokban rejlő adatok kiaknázásával
  Mit kezdjünk azzal, ha egy gyártósoron több millió adat keletkezik naponta? Hogyan dolgozzuk fel több száz egyedi gyártott cikk között a hasonlóságokat? Hogyan befolyásolja ezt a különböző műszakbeosztás? Bemutatjuk, hogyan lehet mindezek ismeretében ezt az emberi aggyal feldolgozhatatlan kombinációs halmazt egyszerű statisztikai eszközökkel kiaknázni a gyártósor áteresztőképességének növelésére.
  #operations #industry4.0 #supply chain #production
 • prediktív forecast idősoros modellezéssel – sales, logisztika és gyártás összekötése integrált üzleti tervezéssel
  Hogyan köthető össze az idősoros modellezésen alapuló keresleti és értékesítési előrejelzés a logisztikán keresztül a gyártással? Bemutatjuk, miként válhat a prediktív forecast etalonná, az integráció kulcsává, hogyan objektivizálja a tervalkukat és tisztázza a felelősségeket.
  #sales #supply chain #production
 • IBM DSX példa

A szakmai programot állófogadással egybekötött kötetlen tapasztalatcsere követi, ahol felteheti a témával kapcsolatosan Önt érdeklő kérdéseket.

 

Kiknek ajánljuk szakmai fórumunkat?

 • mindazoknak, akik készek felismeri, mekkora lehetőség rejlik a rendelkezésére álló adatok kiaknázásában új eszközök, módszerek megismerésével

 

Akik ezeken a területeken dolgoznak / ilyen típusú megoldások iránt érdeklődnek:

 • sales
 • stratégia
 • beszerzés
 •  operation
 • industry4.0
 • supply chain
 • production
 • controlling

 

Részvételi információk

Ár: 9.900 Ft + áfa/fő

 

Jelentkezés

Jelentkezését elektronikus formában küldheti el hozzánk, honlapunkon keresztül, a Regisztráció fülre kattintva.

Jelentkezése elküldése megrendelésnek minősül, amivel Ön elfogadja a rendezvény tartalmát, szervezési, pénzügyi és lemondási feltételeit.

Jelentkezésének beérkezése után regisztráljuk a rendezvényre. A hivatalos visszaigazolást a rendezvényt hét nappal megelőzően küldjük el a résztvevők számára.

Jelentkezési határidő: 2017. november 9.

 

Szervezési feltételek

Az esetleges program-, időpont- és helyszínváltoztatás jogát a hivatalos visszaigazolásig fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza a tananyag, a szünetekben a frissítők és az ebéd költségét.

A rendezvény az IBM támogatásával valósul meg.

 

Pénzügyi feltételek

A számlát, amelyet 8 napos fizetési határidővel állítunk ki, a rendezvényt követő napon készítjük el, és postai úton küldjük el a jelentkezéskor megadott címre.

 

Lemondási feltételek

A jelentkező esetleges visszalépési szándékát írásban jelezheti felénk legkésőbb a képzést öt nappal megelőzően. Ezt követően nem áll módunkban elfogadni a lemondást. A kifizetett részvételi díj szükség esetén más személyre is átruházható.