Környezeti controlling – új témakör indult!

2003. október 03.

A Controlling Portál által lefedett szakmai tartalmak köre tovább bővül, mivel Makray Judit vezetésével a következő hónapokban olvasóink betekintést nyerhetnek a környezeti controlling, a környezeti menedzsment új, ugyanakkor egyre jobban elismert és – a működési felelősség és tudatosság jegyében – a cégektől egyre inkább elvárt szakterületébe.
Indulásképpen rögtön egy egész szakdolgozatot ajánlunk az érdeklődők figyelmébe, melyből megismerhetik, milyen speciális költségszámítási módszereket alkalmaznak a vezetői számvitel keretében a környezeti költségek megjelenítésére, valamint azt is, hogy néhány, élen járó vállalat hogyan használja ezeket a vezetői döntéstámogatásban, a cég irányításában.
A közszolgálat területéről érkező olvasóink számára a kormányzati szerepvállalás lehetséges irányairól, területeiről szóló fejezeteket ajánljuk kiemelten.
Emellett az Association of Chartered Certified Accountants szervezet által készített, átfogó (angol nyelvű) tanulmánykötet várja rovatunkban az érdeklődőket.

Környezeti menedzsment – Környezeti controlling