Horváth Péter professzor, akit Németországban controllingpápaként emlegetnek, maga készíti el a vacsoráját, hogy friss, egészséges ételt ehessen, változatosan. De mivel nem szeretné, ha ez túl sok időt venne el tőle, controllerhez méltóan hatékonyan dolgozik: 20 perc alatt elkészül.
Az ő receptjei közül adunk közre hármat, de előtte eláruljuk néhány trükkjét:
És most jöjjenek a receptek!
Hozzávalók 1 főre:
A hússzeletet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, beszórjuk liszttel. A sonkát és a zsályaleveleket is felvágjuk vékony csíkokra. Az olivaolajat felforrósítjuk, majd folytonos keverés mellett 4-5 percig sütjük benne a húst, a sonkát és a zsályát. A zöldség alapléhez öntjük a citromlevet, mindent jól összekeverünk, és gyenge tűzön 4-5 percig főzzük. 1 csipet cukorral ízesíthetjük. Felforrósított baguette-et adhatunk hozzá.
Hozzávalók 1 főre
A mie-tésztát a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük és lecsepegtetjük. Közben a pulykamell-szeletet előbb hosszában ketté, majd vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk és cayenne borssal ízesítjük. Kb. fél evőkanálnyi olajat felforrósítunk, a húst és a kesudiót folytonos keverés mellett 3-4 percig sütjük majd lefedve félretesszük. A zöldhagymát hosszában elfelezzük és 3 cm-es darabokra szeleteljük. A paprikát csíkokra vágjuk. A gyömbért megtisztítjuk és apróra felkockázzuk. Kb. fél evőkanál olajat felforrósítunk, mindent beleteszünk és kevergetve 3-4 percig sütjük. Hozzákeverjük a húst, a kesudiót és a tésztát, ízesítjük a szója- és a chili szósszal. További 3-4 percig sütjük.
Hozzávalók 1 főre
A halat vékony szeletekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és felaprózzuk. A halszeleteket elvegyítjük a gyömbérrel, a reszelt citromhéjjal, fél evőkanál citromlével, sóval, borssal. A zellerszárat és a zöldhagymát felkarikázzuk. A zellerleveleket apróra vágjuk, és az újhagyma 1 evőkanálnyi felkarikázott zöldjét hozzáadva félretesszük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, 3-4 percig lassú tűzön sütjük benne a zeller- és hagymakarikákat. Hozzáadjuk a halat és további 3-4 percig sütjük. Ráöntjük a kevés tejszínt, fél evőkanál citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Gyenge tűzön további 2-3 percig pároljuk. A végén rászórjuk az apróra vágott hagyma- és zellerzöldet. Előfőzött basmati rizst készítünk hozzá.