Németországban kétszer akkora a kereslet controllerek iránt, mint könyvelők és főkönyvelők iránt együttesen

Összefoglaló: IFUA Horváth & Partners
2015. május 27.

Németországban jelenleg kétszer annyian keresik a controllereket, mint a könyvelőket és a főkönyvelőket összesen. Ezzel szemben ebben a periódusban csökkent az álláshirdetések száma a számviteli vezetők és kockázati menedzserek számára, derül ki az aktuális német pénzügyi munkaerőpiaci Hays-indexből. 

A pénzügyi szakemberek iránti kereslet mérsékelten nőtt az utolsó negyedévben.

Az elmúlt év 4. negyedévében érezhetően csökkent a kereslet a pénzügyi szakemberek iránt, azonban ez 2015. első negyedévében ismét 5 ponttal emelkedett. Ez a munkaerőpiaci fellendülés különösen a kereskedelemben és a gépiparban megnövekedett keresletnek volt köszönhető.


Az elmúlt negyedévben a bankok, a vegyipari / gyógyszeripari vállalatok és az autóipar is több állásajánlatot tett közzé a pénzügyi szakemberek számára, mint az előző negyedévben. Egyedül a biztosítási ágazatban csökkent a kereslet. Számszerűen a legtöbb pénzügyi szakértőt messze a kereskedelemben keresik, melyet a gépipar és a bankszektor követ.

Ami a tevékenységi területet illeti, a pénzügyi szakemberek iránti kereslet különösen a pénzügyi könyvelés, valamint az adózás területén nőtt meg jelentősen. Az utolsó negyedévben 2014. 4. negyedévével összehasonlítva nőtt a kereslet a controllerek iránt.  Számszerűen a controllereket kétszer annyian keresik, mint a könyvelőketés a főkönyvelőket összesen. Ezzel szemben ebben a periódusban csökkent az álláshirdetések száma a számviteli vezetők és kockázati menedzserek számára.

A német pénzügyi munkaerőpiaci Hays-index az összes releváns országos és regionális álláshirdetésen, valamint a leglátogatottabb online állásbörzéken alapul.

Forrás: Hays.de