Open book kalkuláció a sikeres beszállítói árajánlatkészítés szolgálatában

IFUA Horváth & Partners
2015. február 19.

Időpont
2015. március 3.

Helyszín
Hotel Famulus
Győr, Budai út 4-6.

A magyarországi jármű-, gép- és elektronikai ipari beszállító cégek számára tipikus kihívás, hogy megrendelőik ún. „nyitott könyv”-alapú kalkulációt várnak el egy-egy ajánlatadás, vagy a szerződések rendszeres megújítása alkalmával.

A megrendelő minél nagyobb betekintést szeretne az előállítási költségeket okozó technológiai és logisztikai folyamatokba, látni akarja a darabjegyzéket, termelékenységi mutatókat, selejtszázalékokat, stb.- részben a minőségi kontroll, részben az összehasonlíthatóság és annak révén a folyamatos költségcsökkentés érvényesíthetősége érdekében.

Beszállítóként persze ki kell tudni szolgálni ezeket az igényeket. Ugyanakkor nehéz dilemma, hogy azokat a közvetett költségeket (pld. logisztika, karbantartás, műszaki irányítás, stb.) amelyek nem csak az adott ügyfél egy konkrét termékének előállítása során merülnek fel, mégis csak el kellene tudni ismertetni, hiszen egyébként nem lesz eredmény, nem lesz forrás az innovációkra, beruházásokra.

Rendezvényünk előadásában és a bemutatott gyakorlati esettanulmányban azt járjuk körbe, hogy milyen logika mentén érdemes felépíteni egy open-book kalkulációs rendszert, milyen elvárásoknak kell megfelelni és mik azok a gyakorlati szempontok, amelyek befolyásolják az üzemeltetést.


Program

8.50-9.10
Regisztráció

9.10-9.20
A magyarországi járműipari beszállító potenciál
Az Autopro.hu kiadó ügyvezető igazgatójának köszöntője

9.20-10.00
Az open book kalkuláció működési logikája, módszertani alapok
Előadók:
az IFUA Horváth & Partners Kft. szakértői

10.00-11.30
Gyakorlati esettanulmány
Az esettanulmányban számítási példák segítségével bemutatjuk az alkalmazható költségszámítási eljárások előnyeit, hátrányait. Különböző döntési helyzeteket modellezünk: pld. közvetett költségek felosztásának kérdései; kalkulált költségek kezelése, mint pld: készletfinanszírozás, értékcsökkenés; nyereséges és veszteséges termék keresztfinanszírozása; kapacitás-kihasználatlanság kezelése, stb.

11.30-12.10
Open book kalkuláció kialakításának lépései, üzemeltetés kritikus feltételei

12.10-13.00
Ebéd, közben kötetlen konzultáció


További információk

Részvételi díj:
24 000 Ft + áfa/fő
(egy cégtől a második jelentkezőtől 50% engedmény)

Jelentkezés:
E-mailen: autopro@autopro.hu
Telefonon: 96/529 682