Sikeresen és hitelesen női vezetőként a BI tanácsadás területén? Igen, ez lehetséges!

Bagoly Boglárka
2016. február 24.

Egyedüli nőként tanult a gazdaságinformatikus szakon, egyedüli nőként dolgozott az első munkahelyén, majd a Horváth & Partners első női BI vezetője lett. Mit javasol a jövő női BI generációjának Christina Eilers? 

Női vezetőként a BI tanácsadás területén - Christina Eilers

Egyedüli nőként a gazdaságinformatikus szakon, egyedüli nőként az első munkahelyén, majd a Horváth and Partners BI női vezetőjeként. Christina Eilers, a Horváth and Partners GmbH principálisa látogatott el hozzánk a budapesti irodába. Szakmai témák mellett saját életútjáról és karrierjéről kérdeztük.
Christina Eilers számára nem volt kérdés, hogy a gazdaságinformatikus szakot választja az egyetemen. Ott került először kapcsolatba a BI területtel, egy MIS ALEA kurzus kapcsán. A csoportjában egyedüli nő volt, amit legtöbbször előnyként élt meg, például sokkal egyszerűbb volt így kapcsolati hálót építenie, mert mindenki emlékezett rá. Igaz viszont, hogy diáktársainak és tanárainak az is egyből feltűnt, ha ő hiányzott.

Az egyetem elvégzése után a SolQuestnél töltött egy éves gyakornoksága alatt még közelebb került a BI területhez, őt nevezték ki a vállalat egyetlen Cognos tanácsadójának. Ezután az egyik legnagyobb BI szállító, az SAP MDM és BI tanácsadója volt 8 éven keresztül, amiből 4 évet Svájcban töltött. BI projektjei során elsődlegesen vezető projektmenedzseri feladatokat látott el. Ezután a Mieschke Hofmann und Partnersnél már associated partner pozícióban dolgozott, s egyre nagyobb projektek vezetésével bízták meg. Ր azonban a technológiai ismeretek mellett üzleti kihívásokra is vágyott, ezért csatlakozott 2015-ben a Horváth and Partnershez. A BI tanácsadói pálya különös előnyének tartja, hogy így iparágak és módszertanok sokféleségével foglalkozhat.

Karrierje során sosem érezte, hogy hátrányosan megkülönböztetnék a neme miatt. Véleménye szerint a kulcs a szakmai tudás és a hitelesség. Nőként különösen fontos, hogy felépítsük azt a szaktudást, amivel magabiztosan képviseljük álláspontunkat, és akkor már nem kell attól tartanunk, hogy kevesebbet ér a szavunk férfi kollégáink véleményénél.

A H&P összes tanácsadóját tekintve ugyan a nők aránya meglehetősen alacsony, azonban a véletlennek köszönhetően a BI részlegen a női-férfi arány kiegyenlített. Christina Eilers szerint ideális esetben minden projektcsapatban legalább egy női kolléga is dolgozik, hiszen más gondolkodásmódot, más atmoszférát tudnak biztosítani. Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy így a projektszobában mindig nagyobb a rend.

A jövő női BI generációjának Christina Eilers azt javasolja, hogy egy konkrét eszköz megismerésével kezdjék a tanulást (például: SAP Lumira). Fontos, hogy a BI-jal ismerkedők az egész adatfolyamatot megértsék, az adatfeldolgozástól a strukturáláson át a vizualizációig. Így érhető el, hogy a sikeresen lezárt első feladat megteremtse a motivációt a BI ismeretek fokozatos elsajátításához. Bár a nők jó vizuális képességüknek köszönhetően az adatvizualizáció területén könnyen sikeresek lehetnek, nem érdemes erre a területre korlátozni magukat, hiszen a hosszú távú siker titka az átfogó szakmai tudás.  Ezt pedig csak folyamatos tanulással, képzésekkel lehet elérni.

Christina Eilers a saját jövőjét tekintve is tele van ötletekkel és ambícióval, szeretné a H&P-nél a BI implementációt meghonosítani, hiszen a koncepció kialakítását a megvalósítással tartja teljesnek. Emellett a controlling ismereteinek bővítésével, illetve a H&P kultúrájához illeszkedve a trendek folyamatos nyomon követésével fejleszti saját tudását.