Átalakítási tervek a controlling területen: munkaerőpiaci körkép

Összefoglaló: IFUA Horváth & Partners
2014. szeptember 03.

A munkatársak elvárásai jelentik a legnagyobb problémát a controlling terület szerkezetváltásakor, derült ki a Robert Half 2014-es munkaerőpiaci tanulmányából, amelyet gazdasági vezetők körében végeztek. Majdnem minden CFO változtatásokat tervez a pénzügyi és a számviteli területen. A CFO-k 57 százaléka tervez újjászervezéseket a controlling területen, derült ki egy felmérésből, amellyel 16 országban célozták meg a pénzügyi […]

A munkatársak elvárásai jelentik a legnagyobb problémát a controlling terület szerkezetváltásakor, derült ki a Robert Half 2014-es munkaerőpiaci tanulmányából, amelyet gazdasági vezetők körében végeztek. Majdnem minden CFO változtatásokat tervez a pénzügyi és a számviteli területen.

A CFO-k 57 százaléka tervez újjászervezéseket a controlling területen, derült ki egy felmérésből, amellyel 16 országban célozták meg a pénzügyi vezetőket. Németországban 200 CFO-t kérdeztek meg a Robert Half személyzeti szolgáltató 2014-es munkaerőpiaci tanulmánya keretében. A német CFO-k 59%-a szerint a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy világosan megfogalmazzák az újonnan kialakult munkakörökkel kapcsolatos elvárásokat – foglalja össze a Robert Half. A megkérdezettek 47%-a az egyes teamtagok felelősségi körének megnyirbálását nevezte különösen problematikusnak.

A megkérdezetteknek összesen 90%-a tervez átalakításokat a hozzá tartozó osztályokon. A változtatások a controlling területet érintik a legnagyobb
mértékben (57%). A könyvelés és a bérszámfejtés terén ez az arány kifejezetten kisebb: 26%. A CFO-k 19%-a ezen felül a Treasury-terület újjászervezését is fontolgatja. A felmérés szerint a vevő- és szállítókönyvelés (17%), valamint a hitelkezelés (11%) területén van szükség legkevésbé az átalakításokra.

Forrás: Haufe.de

Cimkék: , , , , ,