Beszámoló az International Group of Controlling 2013.évi közgyűléséről

IFUA Horváth & Partners
2013. június 27.

 

2013. június elején tartotta éves közgyűlését Bukarestben az International Group of Controlling.

A konferencián és a közgyűlésen 10 országból vettek részt a tagok vezető képviselői: Németországból, Ausztriából, Svájcból, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Szlovéniából. Magyarországról, valamint az újonnan csatlakozó Horvátországból és Szerbiából. Magyarországot Andreas Kovacs, az MCE elnökségi tagja és Radó István, az IFUA Horváth & Partners ügyvezető partnere, a magyarországi Controlling Akadémia programigazgatója, az IGC elnökségi tagja képviselte.

Először bemutatkoztak a horvátországi és szerbiai szakmai intézmények vezetői, és felvételüket kérték az IGC tagjainak sorába, amit a közgyűlés egyhangúan elfogadott. Ezt követően Dr. Andreas Matje, a román OMV Petrom SA olaj és gázkonszern CFO-ja az OMV Petrom Finance & Controlling szervezetének kialakulását, működését és az ezzel kapcsolatos jelenlegi és jövőbeli kihívásokat mutatta be.

Ezután tavalyi közgyűlésen megalapozott és időközben újrafogalmazott Controller Mission Statementet vitatta meg, majd fogadta el a közgyűlés. A controller küldetése elérhető ezen a linken »

Az IGC stratégiájának újragondolása kiscsoportos munkában folyt, a résztvevők az IGC küldetésének megfogalmazásával, az egyesület értékteremtő képességeivel, a belső és külső kommunikáció követelményevel, valamint a tagtoborzás lehetőségeivel kapcsolatos kérdésekre kerestek választ.

Ezt követően került sor az IGC egyesületi taggyűlésére, amelyen – a megszokott taggyűlési napirendi pontok megtárgyalásán túl Radó István, IGC elnökségi tag 5 év után lemondott tisztségéről, átadva helyét Prof. Dr. Ronald Gleichnek, a német Horváth Akadémia új társtulajdonosának és igazgatójának.

A 2014. évi közgyűlést az új horvát és szerb tagok szervezésével Horvátországban, Splitben tartják.

 

Az IGC International Controlling Group az Európai országokban működő, controllingot oktató és fejlesztő intézmények, tanácsadó vállalatok szövetsége.

Cimkék: , , , , ,