Egyedi futócipő tömegáron – Nyakunkon az Ipar 4.0 Az Ipar 4.0 az egész értékláncot megváltoztatja

Vrannai Katalin
2016. október 26.

Hónapokon belül megszaporodnak a dolgok internetét hasznosító okos megoldások, amelyek segítségével hamarosan stabilan jó minőségű termékeket állítunk elő olcsón, ugyanakkor egyedi kivitelben. Ez az egész értékláncot megváltoztatja – állítja Orovica Szilárd, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. ügyvezető igazgatója, akivel az Ipar 4.0-ról beszélgettünk.

– Mit változtat meg a dolgok internete (Internet of Things, IoT) a termelésben?

– Ez egy olyan lehetőség, amelyről korábban nem is álmodtunk. Az Ipar 4.0 megoldásoknál minden termék saját maga hordozza a termelési életciklusának összes információját, ez ahhoz hasonlítható, mint az élő szervezeteknél a DNS. Lehet tudni, hogy a termék honnan jött, hogyan kell gyártani, hova kell szállítani, ki a vevője stb. Ez lehetővé teszi, hogy tömeggyártással állítsunk elő egyedi termékeket, ahogy például az Adidas Speedfactory teszi: a vevő egyedileg tervezheti meg saját futócipőjét. Ezzel a technológiával az egyedi termékek egységköltségét a tömegáruk egységköltségére csökkenthetjük, mert érvényesül a méretgazdaságosság. Egyúttal kiváltjuk az alacsony hozzáadott értékű emberi munkát.

Ipar 4.0 megoldás KUKA Robotics robotokkal autógyárban

– Megszűnik a betanított munka?

– Idővel csökkenni fog, mert robotizálva lesz, és az emberek sokkal emberibb munkát tudnak majd végezni. Az Ipar 4.0 technológiát alkalmazó cégek számára az alacsony munkaerő-költség már nem lesz elegendő hívószó ahhoz, hogy Kínába, Indiába, vagy akár Magyarországra telepítsék a gyártásukat. Közel lehet vinni a gyártást a vevőkhöz, és ennek makrogazdasági hatásai is lesznek. Az első Adidas Speedfactoryt Németországban hozták létre, a következőt pedig az Egyesült Államokba telepítik.

orovica_szilard_kukarobotics

Orovica Szilárd, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. ügyvezető igazgatója.

– Mikorra várható az effajta gyártásnak, vagyis az Ipar 4.0-nak az elterjedése?

– Hónapokon belül egyre több kommerciális megoldás jelenik meg a piacon. Csak a Boschnak száznál is több Ipar 4.0-s megoldása van. Mindenki ezen dolgozik, mi is. Ha egy cég csak most kezd el gondolkozni az Ipar 4.0-ról, akkor már el is késett.

De csak nem lehet hirtelen minden régi gépet lecserélni…

– A „buta gépeket” (dumb machine) is „okossá” lehet tenni, erre is egyre több cég kínál termékeket. Képessé lehet tenni a régebbi berendezéseket is arra, hogy gyűjthessük az adataikat, és ezzel belépjünk a Big Data világába. Az adattárolás ára ma már elenyésző, a tömeges adatelemzés pedig egyszerű és szinte költségmentes.

– Mit lehet kezdeni ezzel a rengeteg adattal?

– A Big Datát elemzés után átalakítjuk Smart Datává, ez utóbbi tartalmazza a számunkra szükséges információt.

Ipar 4.0 – A negyedik ipari forradalom. Az első volt a gőzgépek megjelenése, a második a tömeggyártásé, a harmadik a mechatronikai gépekkel történő automatizálás. Most a kiber-fizikai rendszerek jelennek meg a termelésben, a gyártóipar digitalizációja folyik. A német meghatározás szerint az Ipar 4.0 kizárólag a gyártáshoz kapcsolódó témákat foglalja magába.
Dolgok internete (Internet of Things, IoT) – fizikai tárgyak hálózata, amely a beépített technológia révén kommunikációra, érzékelésre, együttműködésre képes a hálózaton belül és a külső környezettel is.

– Feltárunk mintákat, amelyeket használhatunk előrejelzésre: amikor felismerjük azt a mintát, amely meghibásodáshoz vezet, akkor beavatkozhatunk, és már akkor karbantarthatjuk a gépet, amikor még nincs baj.

– Ki végzi az elemzést, az előrejelzést?

– Végezheti a vevő helyben, de a szolgáltató is, távolról. Az adatkinyeréshez különböző interface-ekre van szükség, ezek egyben lehetővé teszik a távvezérlést, a távolról történő programozást. Akár a KUKA központjából, szolgáltatásként is végezhetjük a távirányítást, onnan is tudjuk ellenőrizni, hogy megfelelően működik-e a berendezés.

– Mekkora hatékonyságnövekedést lehet így elérni?

– Nehéz megmondani, mert egyelőre kevés az ilyen tapasztalat. De ha azt vesszük, hogy egyedi terméket tömegáron tudunk előállítani… Vagy vegyük a prediktív karbantartást. Ma még a karbantartás úgy cserél ki alkatrészeket, hogy lehet, nem is kellett volna. Ugyanakkor ha a jövőben előre látják, hogy valami meg fog hibásodni, és nem várják meg, hogy leálljon a gép, hanem időben megjavítják, akkor az állásidő is rövidebb lesz. A folyamatok nagymértékben digitalizálva lesznek. Akár gyárak is kommunikálhatnak egymással, valós időben, és ha az egyikben valami gond adódik, a másik azonnal átveheti tőle a termelést, de a szállítást is pillanatok alatt átirányíthatom máshová. A széles értelemben vett értéklánc válhat nagyon rugalmassá.

– A KUKA a saját gyártási folyamataiban jelenleg mennyire használja ki a dolgok internetében rejlő lehetőségeket?

– Vannak már önjáró, robotizált platformjaink, olyan megoldásaink, amelyek valamilyen típusú azonosítás alapján önállóan tudnak munkát végezni. Az ügyfelek számára pedig új üzleti modellen dolgozik a cég, amely szerint a jövőben már nem is kell megvenni a robotot, hanem egy bérleti konstrukció keretében a robot használata után meghatározott egységárat (üzemidő, megtett teherkilométer stb.) fizet.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Cimkék: , ,