Green Controlling díj 2015

IFUA Horváth & Partners
2015. október 27.

A Péter-Horváth-Stiftung „Green Controlling” díját 2015-ben három cég megosztva nyerte el. A díjat az IFUA Horváth & Partners névadó alapítójának, Horváth Péter professzornak az alapítványa a Nemzetközi Kontroller Szövetséggel (Internationaler Controller Verein, ICV) közösen ítéli oda. A három díjazott a Deutsche Telekom AG, a VAUDE és a Voith GmbH.


Balról jobbra: Siegfried Gánßlen, az ICV elnöke; Erwin Gutensohn, Vaude; Isabel Stiefenhofer, Vaude; Dr. Heinz-Gerd Peters, Dt. Telekom; Silke Thomas, Dt. Telekom; Torsten Kallweit, Voith GmbH; Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Péter Horváth, a zsűri elnöke.  (Kép: www.konferenzfotografie.de)

A Deutsche Telekom AG egy klímavédelem-monitoring megoldásért kapta a díjat, mely átláthatóságot teremt a konszernszintű klímavédelmi cél eléréséről (a cél a CO2 kibocsátás 20%-os csökkentése 2008-ról 2020-ra). A kialakított green controlling megoldás aktuális adatokat szolgáltatva transzparenssé teszi a telekommunikációs konszern igazgatósága és felsővezetése számára, hogy hol tartanak a cél eléréséhez vezető úton –  ezáltal a megoldás jelentősen hozzájárul az energiaköltségek és a CO2 kibocsátás tartós csökkentéséhez.

A másik díjazott, a VAUDE teljes mértékben integrálta a zöld controllingot a vállalatirányításba, folyamatos javítási folyamatként értelmezve azt. Az innovációt támogató megoldás – melyet a szakterületi controllerek a gazdasági, ökológiai és szociális szempontokat egyaránt figyelembe véve egy interdiszciplináris CSR-Team támogatásával alakítottak ki –  a vállalat minden szintjére kiterjedően, és nem elkülönült rendszerként működik.

A Voith zöld controlling megoldásának vezérlő gondolata pedig az, hogy az átláthatóság gondoskodik a versenyszellemről ( „Competitive Spirit”). A cég 6,5 M eurós megtakarítást céloz meg a „zöld” intézkedések által a telephelyek közötti versenyszellemre építve.

A díjak átadására az idei Stuttgarti Controller Fórumon került sor, a konferencia 200 főt meghaladó, népes szakmai közönsége jelenlétében.

Cimkék: , , , , ,