Hat trend, amely 2017-ben intelligensebbé teszi az üzletet

Összefoglaló: IFUA Horváth & Partners
2017. február 21.

A digitalizáció mely eredményei vonulnak be már az idén a vállalati mindennapokba? Na persze, csak az élenjáró vállalatok mindennapjaiba. Íme.

  1. Beszélő rendszerek: emberi párbeszéd mesterséges intelligencia rendszerekkel.
   Bár a mai chatbot-ok még nem nagy zsenik, a fejlődés rohamos. Nemsokára eljön az idő, hogy a felhasználó csak találgatja majd, hogy vajon géppel, vagy hús-vér emberrel beszélget-e.
  2. Humanizált big data: valódi válaszok, amelyek a minőséget helyezik előtérbe a mennyiséggel szemben.
   Ma még nehéz döntésre jutni a big data elemzések alapján, de a trend a „humanizált big data” irányába mutat: hamarosan nem csak adattudósok kapnak majd érthető választ a kérdéseikre a big data elemzésekből.
  3. Kiterjesztett információ: „360 fokos” kép témákról és fogyasztókról.
   A vállalati információs rendszerek a vállalat minden részén, az összes forrásból ugyanúgy biztosítják az információt annak érdekében, hogy a munkatársak „360 fokos” képet kaphassanak a számukra releváns témákról és fogyasztókról.
  4. Proaktív információmenedzsment: a digitális asszisztens már a spájzban van
   Információmenedzsment rendszerek figyelik a munkatársak tevékenységét, megtanulva, mi fontos nekik és mi nem. Ennek alapján csak releváns információt szolgáltatnak nekik, méghozzá pont akkor, amikor szükségük van rá.
  5. Insight Engines: versenyelőny okos keresésből
   Az első négy trend kombinációjából létrejön az Insight Engine, egy olyan tudásközpont, amely rendelkezik a vállalatnál meglévő minden belső és külső információval, ezt emberi nyelven el tudja mondani, s proaktív módon szolgáltat releváns információt.
  6. Mesterséges intelligencia: a digitális átalakulás alapvető feltétele
   A „szellemi szalagmunkát” mesterséges intelligencia veszi át, ami a vállalatnál forrásokat szabadít fel a digitális átalakuláshoz, új ötletek és üzleti modellek kifejlesztéséhez.

 

Forrás: ITProPortal

Főoldali kiemelt kép: Julien Tromeur/Freeimages.com