Kiosztotta az Internationaler Controller Verein a „Fiatal Controller 2013”-díjat

Összefoglaló: IFUA Horváth & Partners
2013. október 29.

Berlin/München, 2013.
szeptember 23. – A Nemzetközi Controller Egyesület (ICV) 2013-ban kilencedik
alkalommal választotta meg az ICV Fiatal Controller díj helyzettjeit. Az első helyet
Christopher Scheubel szerezte meg a Müncheni Műszaki Egyetemről, a második
Tobias Zöller lett a Darmstadti Műszaki Egyetemről, míg a harmadik Christine Meyer
a gießeni Justus-Liebig-Egyetemről. A díjak átadására szeptember 21-én került sor Berlinben, az éves Berlini
Controlling Innovációs Konferencia keretében. Az első helyen díjazott
Christopher Scheubel a plénum előtt mutatta be győztes munkáját, mely azt
vizsgálja, hogy kifizetődőek-e a vállalkozások számára a társadalmi
felelősségvállalás és a fenntarthatóság érdekében tett intézkedések.

Az első díjat Christopher Scheubel diplomamunkája kapta, „A vállalati társadalmi felelősségvállalás és a pénzügyi teljesítmény az autóiparban – Akik társadalmi és környezeti szempontból jól teljesítenek, azoknak a pénzügyeik is jól mennek?” címmel. A szerző annak a kérdésnek járt utána, hogy a társadalmi felelősségvállalásért és fenntarthatóságért tett intézkedések pénzügyileg is kifizetődőek-e egy vállalat számára.

A zsűri különösen dicséretesnek ítélte, hogy a mű egy fontos és aktuális témát jár körül: a társadalmi felelősségvállalás (CSR) jelentőségét a controlling számára.  „Ha a CSR tevékenységek pozitívan befolyásolják a vállalat pénzügyi sikerességét, akkor azokat kézben kell tartani, irányítani kell”- hangozottak a dicsérő szavak a zsűri vezetőjétől, Dr. Ute Vaninitől, aki a Kieli Főiskoláról érkezett. A nyertes munka megnyerő nyelvi tömörsége mellett helytálló kutatási tervével, valamint a tudományos szempontból hibátlan és ambiciózus megvalósítással tűnt ki a mezőnyből. A szerzőnek sikerült egy igényes témát alaposan és érthetően feldolgozni, valamint a menedzsment számára a szükséges következtetéseket levonni.

Mint a gyakorlati controller szakemberek vezető európai közössége, az ICV a controlling eszméit terjeszti és fejleszti tovább a gyakorlat számára. „Mindehhez szükséges az új ötletekkel való feltöltődés, a főiskolákkal és más oktatási intézményekkel való együttműködés”- fejtette ki a professzor. Dr. Ute Vanini a Fiatal Controller díj ötletével összefüggő célokról elmondta:
„Ezzel a díjjal szeretnénk elismerni a fiatal generáció tagjainak teljesítményét, akik már egyetemi tanulmányaik alatt a controlling gyakorlati problémáira fejlesztenek ki innovatív gazdasági megoldásokat. Professzoraik is elismerést érdemelnek, hiszen oktatásukkal, kutatásaikkal elősegítették a gyakorlati vonatkozások feltárását, és  hallgatóikat trénerként / mentorként segítették. A gyakorlati controlling számára nagy jelentősége van annak, hogy a hallgatók egyetemi tanulmányaik során nemcsak elméleti koncepciókkal és módszerekkel, hanem azok gyakorlati alkalmazásával is foglalkoznak.”

A Haufe Kiadó és Haufe Akadémia a Fiatal Controller díjat négyezer euróval támogatta. A pénzügyi díjak mellett a díjazottak ingyenes ICV éves tagságot és ingyenes előfizetést nyertek a Controller Magazinra, ami Németország legsikeresebb és a legtöbb példányszámban előadott controlling folyóirata.

Cimkék: , , , , ,