Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Horváth Péter az Ulmi Egyetemnek adományozta az IPRI kutatóintézet
50 %-át

IFUA Horváth & Partners
2014. február 06.

Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Horváth Péter, a Horváth & Partners csoport alapítója, a Stuttgarti Egyetem emeritus professzora az Ulmi Egyetemnek adományozta az általa létrehozott International Performance Research Institute (IPRI) 50 százalékát. Ezen felül egy professzori állás finanszírozását is vállalta 5 évre, összesen egymillió euró értékben, controlling szakterületen.

A 2002-ben alapított IPRI » üzemgazdaságtani kutatásokkal foglalkozik közhasznú társaságként. Horváth professzor most 20 százalékos részesedést ad az Ulmi Egyetemnek, és 30 százalékost az egyetemi alapítványnak. Az intézet irányítását Mischa Seiter, az Ulmi Egyetem professzora veszi át.

Az Ulmi Egyetemen széles körben elismert controlling oktatás folyik, az IPRI-vel való kapcsolat ezt hivatott tovább erősíteni. Szintén ezt a célt szolgálja a Horváth Péter által finanszírozott új controlling professzori állás létrehozása is. „Horváth professzor kiválóan illeszkedik a karunkhoz, hiszen ő az elmélet és a gyakorlat közötti kapcsolatot testesíti meg” – jegyezte meg az adományozással kapcsolatban Dieter Rautenbach, az Ulmi Egyetem dékánja.

Cimkék: , , , , , ,