Változatlanul magas a pénzügyi szakemberek iránti igény

Összefoglaló: IFUA Horváth & Partners
2014. szeptember 03.

2014 második negyedében az előző negyedévben tapasztalt erős emelkedés utáni magas szinten állapodott meg a pénzügyi szakemberek iránti kereslet Németországban. Továbbra is a controllerek iránt mutatkozik a legkomolyabb igény.

Elég egy pillantás a pénzügyi témájú álláshirdetésekre, és láthatjuk, hogy a legutóbbi negyedévben jelentősen megnőtt a könyvelők iránti kereslet. Ugyanez vonatkozik a kockázatmenedzserekre és könyvvizsgálókra is: a második negyedévben észrevehetően nőtt a két szakmacsoportnak szóló hirdetések száma – derül ki a Hays személyzeti tanácsadó pénzügyi munkatársakra vonatkozó elemzéséből, mely az egy vagy több régióban megjelenő napilapok releváns állásajánlatainak, valamint a leggyakrabban látogatott online állásportálok negyedévenkénti kiértékelésén alapul.

A mérlegképes könyvelők valamivel kevesebb hirdetéssel találkoznak, mint korábban. A controllerek viszont ugyanolyan keresettek; abszolút számokban továbbra is irántuk van a legnagyobb igény a vállalatoknál. A számviteli vezetők és adószakemberek iránti kereslet megközelítőleg ugyanolyan szinten áll, mint 2014 első negyedévében.


A kereslet még mindig nem éri el az előző évit

A elmúlt év során a pénzügyi szakembereknek szóló állásajánlatok száma folyamatosan csökkent. Ezért a 2014 első két negyedévében tapasztalható emelkedés ellenére még mindig nem érte el az egy évvel ezelőtti szintet. Ha összehasonlítjuk az utolsó negyedév adatait a tavalyi év 2. negyedévével, látható, hogy a controllerek, adószakemberek és számviteli vezetők számára kiírt pályázatok száma még mindig észrevehetően alacsonyabb, mint egy éve.

Az egyes ágazatok esetén már differenciáltabb a kép: a bankok és biztosítók 2014 második negyedévében lényegesen több állást kínáltak pénzügyi szakembereknek, mint az azt megelőző negyedévben, és ezzel elérték a 2012-ben kínált állások mennyiségét. Az autóipari és elektrotechnikai vállalatok is nagyobb számban kerestek az elmúlt negyedévben munkatársakat a pénzügyi területre. Ezzel ellentétben a kereskedelemben és a közlekedési vállalatoknál kisebb munkaerőigény mutatkozott irántuk.

Forrás: Controllingportal.de

Cimkék: , , , , ,