Tudás és Hálózat – Beszélgetés Dr. Hutter Ottóval

Véry Zoltán
2006. február 01.

Gyorsan változó, egyre inkább tudás-intenzívvé váló gazdaságunkban a vállalati versenyképesség egyik legfontosabb tényezőjévé vált a szervezeti tudás. Ennek tudatos kiépítésének, kezelésének ugyanúgy része a munkatársak elméleti és gyakorlati képzése, mint az egyénhez kötődő, személyes tudás szervezeten belüli megosztásának biztosítása. Ezeket a folyamatokat a hagyományos tantermi oktatásnál eredményesebben és hatékonyabban támogatja az e-Learning vállalati célokhoz illeszkedő, integrált alkalmazása.
Az ajánlott cikkben a szerző a szervezeti tudás lényegének bemutatása után Dr. Hutter Ottót, a SZTAKI e-Learning rendszerépítő és elektronikus tananyagfejlesztő vállalkozás vezetőjét kérdezi az e-Learning-ről, kitérve annak a vállalati tudásmenedzsment rendszerben való alkalmazási lehetőségeire, előnyeire és buktatóira.

A megjelenési anyagot szerkesztve kaptuk a hírt: Dr. Hutter Ottó (1961-2006) február 21-én elhunyt. A most közreadott beszélgetés december elején készült vele, talán utolsó szakmai interjúként. A CIO-k zászlóvivője váratlanul távozott közülünk. Emlékét megőrizzük!
(Véry Zoltán)

Cimkék: , , , , , , , ,