Dokumentum menedzsment egyszerűen

Hajós Csaba
2003. március 01.

Tudja Ön, hogy cégénél egy hét, egy hónap vagy egy év alatt hány új dokumentumot hoznak létre, s a meglévőket hányszor keresik elő, nyitják meg és módosítják? Manapság az irodai informatikai szoftverek használatának köszönhetően egyre kevesebb a kizárólag papír formában létező adat, információ, ugyanakkor bizonyos, hogy egyre több és több elektronikus dokumentumot hozunk létre és használunk. Mindezen dokumentumok_utf8, a bennük rejlő információk hatékony kezelése kulcsfontosságú személyes feladatvégzésünk és a szervezet sikeressége szempontjából.
Cikkünkben nem csak a hagyományos dokumentumkezelési módszerek hiányosságait vázoljuk fel, hanem bemutatunk néhány olyan praktikus alkalmazást, melynek segítségével sikerrel növelhetjük hatékonyságunkat a mindennapi munkánk során.

A cikk szerzője, Hajós Csaba az IFUA Horváth & Partners Kft. tanácsadója. Számos hazai és külföldi projektben tevékenykedett szakmai vezetőként, szemináriumaink rendszeres előadója. Legfontosabb szakterületei, témái: IT stratégiaalkotás; E-business; Informatikai audit; Szervezetkorszerűsítés.

Cimkék: , , , , , , , , ,