Hálókocsi-állapotok

Fordította: IFUA Horváth & Partners, Business Intelligence Magazine
2011. április 01.

A felsővezetők számos jelentéssel szemben bizalmatlanok. Méghozzá jogosan, ahogy ezt egy nemzetközi tanulmány eredményei is igazolják: az adatok, melyeken a vállalati beszámolók alapulnak, a legtöbbször se nem aktuálisak, se nem teljes körűek.

Egy már régen a szőnyeg alá söpört probléma kerül nyilvánosságra egyre több vállalatnál: az adatok és elemzések megkésett továbbítása a szervezeti egységek felé. Az értékesítés, marketing és IT területen dolgozó európai vezetők 97%-a azt mondja, hogy ilyen jellegű problémák előfordulhatnak. Ez az eredménye az Informatica szoftvergyártó megbízásából a Dynamic Markets Kutatóintézet által készített felmérésnek, melyben több mint 600 közép- és felsővezetőt / döntéshozót kérdeztek meg a 250 főnél több alkalmazottat foglalkoztató cégek körében Nagy-Britanniában, Angliában és Francia-országban.

Az IT-menedzserek 1%-a hozzátette, hogy nem használt alkalmazások és adatok szunnyadnak a vállalati hálózatokon. E hatékonytalanságok óriási ráfordítást jelentenek – IT-erőforrások, energia és menedzsmentkapacitások tekintetében egyaránt. Becslések szerint bizonyos esetekben az ezzel kapcsolatos költségek akár az évi 2 millió eurót is elérhetik.

A megkérdezett vállalatok 32%-nál minden dolgozónak hozzáférési és módosítási joga van…

Cimkék: , , , , , , , , ,