Horváth Pétert köszönti a controller szakma

IFUA Horváth & Partners
2012. február 01.

A tudós Horváth Péter a controllingot a menedzsment tudományágak közé emelte – írja a német Haufe könyvkiadó honlapja » az IFUA Horváth & Partners alapítójának 75. születésnapja alkalmából.

A kiadó, amelynek gondozásában Horváth Péter számos könyve megjelent, kiemeli, hogy a stuttgarti egyetem emeritus professzora több mint 50 könyvet és 400-nál jóval több cikket írt, s „Controlling" című alapműve az 1979-es első kiadás óta már a 12-iket éli meg. Munkásságát három egyetem – a Budapesti Corvinus Egyetem, a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetem és az oestrichi European Business School – is díszdoktori címmel ismerte el.

A Nemzetközi Controller Szövetség (Internationaler Controller Verein, ICV) controlling blogja » arra emlékeztet, hogy a szövetség keretében működő, innovatív projektekkel foglalkozó Ötletműhelyt Horváth Péter irányítja, közösen Uwe Michellel. A professzor alapítványa, a Horváth-Péter-Stiftung az ICV-vel közösen tavaly novemberben ítélte oda először a 10.000 eurós Zöld Controlling Díjat (Green-Controlling-Preis).

Természetesen a Horváth-csoport magyarországi tagvállalata, az IFUA Horváth & Partners is köszönti Horváth Pétert a honlapján ». A professzorról itthon a Manager Magazin közölt portrét, amely éppen a február 3-ikán ünnepelt 75. születésnapjára jelent meg. Ebben egyebek mellett azt emelik ki, hogy Horváth Péter a Nobel-díjas amerikai Daniel Kahneman professszor hatására a controlling döntések pszichológiai tényezőit vizsgálja az általa alapított kutatóintézetben, az International Performance Research Institutban (IPRI).

Cimkék: , , , , , , ,