HR irányítás üzleti intelligenciával

Fordította: IFUA Horváth & Partners, Business Intelligence Magazine
2011. április 01.

Sok vállalat dob ki pénzt az ablakon, mert emberi erőforrásait – legfontosabb tőkéjét – nem szisztematikusan, nem üzleti intelligenciával támogatottan vezeti. Az autóipari beszállító cég, a Kromberg & Schubert követendő példát jelent ezen a téren.

Raimund Kronawitter, a Kromberg & Schubert GmbH & Co. KG HR rendszerekért és controllingért felelős vezetője azt a célt tűzte ki, hogy legyen nagyobb az áttekinthetőség és a tervezési biztonság a 14 különböző országban mintegy 22.000 dolgozót foglalkoztató cég HR menedzsment rendszerében. A bajor (abensbergi) székhelyű vállalat az autóiparban tevékenykedik, a gépkocsigyártókat látja el elektromos fedélzeti rendszerekkel.

A Kromberg & Schubert, csakúgy mint a többi beszállító ezen a területen, jelentős HR kihívásokkal szembesül: lokálisan nagyon eltérő a dolgozók fluktuációs- és távolmaradási rátája és ebből következően a toborzási szükségletek is; a verseny globális, jellegzetes konjunktúra- és dekonjunktúra-ciklusokkal. Egy olyan termék esetében, amely munka- és ezáltal bérigényes, és egyúttal kevés az automatizálási lehetőség, a személyi költségek jelentős részt tesznek ki a rendkívül szűkös termék-költség-kalkulációban. „Ilyen esetben megéri beruházni egy teljesítőképes üzleti intelligencia rendszerbe” – mondja Kronawitter.

A vállalat ezért 2010-ben egy közös IT-HR projekt keretében egy központi…

Cimkék: , , , , , , , , ,