Mit hoz a recesszió a pénzügyesek munkaerőpiacán?

2019. október 09.

Németországban pénzügyesek iránt nő, más területek szakemberei iránt csökken a kereslet a gazdasági lassulás következtében. Pénzügyesnek lenni Magyarországon is nyerő, de ennek más okai vannak. Lássuk, milyen a pénzügyesek munkaerőpiaca 2019 végén!

 

milyen a pénzügyesek munkaerőpiaca 2019 végén

Fotó: Igor Link / Pixabay

 

A konjunktúra visszaesése már érezteti hatását a német munkaerőpiacon. A szakemberek iránti keresletet jelző Hays-Fachkräfteindex a 2. negyedévben 161-ről 155 pontra csökkent. Ezt mindenekelőtt a mérnökök iránti kereslet 20 pontos visszaesése okozta. Még IT-specialisták sem kellenek annyira, mint korábban, a rájuk vonatkozó index 4 ponttal mérséklődött.

A pénzügyesek ugyanakkor több állásajánlatot kapnak, mint az előző negyedévben, az ezt kifejező index 164-ről 173-ra nőtt. Mérlegképes könyvelőkre és pénzügyi könyvelőkre van a legnagyobb igény Németországban, előbbiek indexe 13, utóbbiaké 26 ponttal emelkedett.

Magyarországon nem érződik lassulás még az autóiparban sem, amely pedig szoros kapcsolatban van a német autóiparral – mondta el a Controlling Világnak Ivády Dávid, a Hays Hungary pénzügy és számviteli terület csoportvezetője. Abban viszont hasonlóság mutatkozik, hogy pénzügyi szakemberekre nálunk is könyvelési területen van a legnagyobb igény.

Ivády Dávid tapasztalata szerint nálunk az építő-, az ingatlan- és a pénzügyi szektor húzza a keresletet, ezekben nő az igény a szakemberek iránt. Ám a cégek mintegy fele nem bővülés miatt akar új munkaerőt felvenni, hanem mert konkurens cégek elvitték a szakembereit.  A toborzási, kiválasztási szakértő cégek sokkal könnyebben elérnek jelölteket a piacon, mint korábban, és ha pont akkor nem is tudnak neki megfelelő új állást felajánlani, fél éven belül biztos lesz nyitott állás, amivel el lehet csábítani a jelentkezőt. Jellemzően már 15%-os fizetésemelésért készek váltani a szakemberek.

A pénzügyesek iránti kereslet abban is megmutatkozik, hogy a korábbinál tovább tart egy állás betöltése. A felsővezetői posztok esetében ez viszonylag gyorsan sikerül, de minél lejjebb megyünk a ranglétrán, annál több idő szükséges a sikerességhez.

Egy CFO-t vagy finance managert 30-45 nap alatt lehet találni, egy ilyen nyitott pozícióra több a  releváns jelölt, mint juniorabb szinten. A 3-5 év tapasztalatot igénylő – még nem vezető – pozíciókra már kevesebb az elérhető jelölt és elmondható, hogy 1-3 év tapasztalattal a legnehezebb szakembert találni a magyar piacon. CFO keresésből nagyon kevés van egy év alatt, sokkal kevesebb, mint amennyi CFO szinten lévő jelölt szívesen pályázna más vállalathoz. A szakértői és junior szinten pont fordított a helyzet. Egy szakértő, ha kikerül a piacra mint aktív álláskereső, pár hét alatt válogathat a jobbnál jobb állások közül. Több száz nyitott pozíció várja és keresgélhet a hirdetések között.

Növekszik az igény a juniorokra is, de utánpótlás nincs annyi, mint korábban, ezért a cégek egymástól viszik el a fiatal szakembereket. Nyár eleje óta folyamatosan bővül a nyitott állások száma.

A cégek egymásra ígérnek rá bérrel, vezetői pozíciókkal, előrelépési lehetőségekkel, s ezek miatt a fluktuáció egyes cégeknél megnövekedett. Ha valaki előre szeretne lépni, ezt sokkal gyorsabban tudja 2-3 éves váltásokkal megtenni, mint ha egy cégnél marad. Volt, amikor ezek a gyakori váltások nem tetszettek a cégeknek és az ilyesmi nem mutatott jól egy önéletrajzban. Ma a vállalatok egyre inkább belátják, hogy van különbség a gyakori váltások között. Ha egy fontos pozíciót valaki 3 évig betöltött, őt felvenni jobban megéri a cégeknek, mint hosszú hónapokig keresgélni a tökéletes jelöltet. Az angol nyelv szinte mindenhol fontos feltétel, ennek híján nehéz jó munkahelyet találni.

Mivel a német gazdaság lassulása 6-9 hónapos késleltetéssel jelenik meg nálunk, az idei utolsó és a jövő évi első negyedév izgalmas lesz – tette hozzá a Hays Hungary szakembere.