SAP R/3 integrált vállalatirányítási rendszer bevezetése a Hírközlési Felügyeletnél

Tanács Zoltán, Kovács László
2002. december 01.

Az informatikai támogató rendszerek esetében a szállítók egyre gyakrabban cserélik le a "vállalat"-i jelzőt "szervezet"-ire. Érthető ez a módosulás, hiszen nem csupán az üzleti szféra esetében alkalmazhatóak az integrált irányítási rendszerek vagy akár az üzleti intelligencia megoldásai. A közintézményeknél felmerülő kérdésekre, problémákra válaszul természetesen nem azonos módon kerülnek kiépítésre ezek a rendszerek, eltérő súlypontok, funkciók lehetnek. A hazai intézményi IT-támogatás egy úttörő példájának rövid kivonatát adja az IKB pályázatára készített tanulmányunk összefoglalója.
A tanulmány teljes változata az Informatikai Kormánybiztosság által 2001 októberében meghirdetett pályázati felhívásra (Informatikai módszertanok honosításának, elterjesztésének támogatása az EU harmonizáción belül) született. A teljes változat megkérhető a tanulmányt készítő szakértőinktől.

A szerzők: Tanács Zoltán az IFUA Horváth & Partners vezető tanácsadója (zoltan.tanacs@ifua.hu, 1-382-88-09), a Közszolgálati szektor kompetencia központ vezetője; Kovács László az IFUA Horváth & Partners tanácsadója (laszlo.kovacs@ifua.hu, 1-382-88-03).

Cimkék: , , , , , , , , , ,