Fókuszban az információmenedzsment – Gyorsjelentés a Versenyképesség kutatás 2004. évi felmérésének Információmenedzsment témaköréről

Drótos György, Dr., Móricz Péter, Milicz Ákos
2005. március 01.

A Budapesti Corvinus Egyetem (korábbi nevén: Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem) harmadik alkalommal végzett versenyképességi felmérést, ezúttal 301 hazai vállalat körében. A 2004 tavaszán lezajlott kutatás első eredményei az információmenedzsment terén növekvő vezetői odafigyelést mutatnak.
Gyorsjelentésünkben meg kívánjuk mutatni, hogy mi jellemzi a vizsgált vállalatok informatikai helyzetét, illetve hogy milyen változások tapasztalhatóak ezen a téren az öt, illetve nyolc évvel ezelőtti felmérésekhez képest. Ennek során három kiemelt területet tekintünk át:
– az informatika kezelésének helyzetét (azaz az informatikai szervezettel, költségekkel és stratégiával kapcsolatos kérdéseket),
– az informatikának a szervezeten belül, a gazdálkodás támogatásában betöltött szerepét és
– az informatikának a vállalatközi kapcsolatokban való megjelenését.

További módszertani ismeretek, gyakorlati megoldások az informatikai stratégia, szervezet, controlling témaköréban elérhetőek: Kerekes Antaltól, az IFUA Horváth & Partners Kft. vezető tanácsadójától, az IT stratégia és IT controlling terület szakértőjétől.
e-Mail: antal.kerekes@ifua.hu

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,