A folyamatköltség-számítás koncepciója és felhasználási területei

Mayer, Reinhold, Dr.
2004. január 01.

Aligha kell bizonygatni a folyamatköltség-számítás fontosságát. Egyre több iparágban, egyre több cégnél döntenek alkalmazásáról. A Horváth & Partners cégcsoport partnere, Dr. Reinhold Mayer magyar nyelvű cikkében a módszertani alapok áttekintését követően bemutatja a folyamatköltség-számítás főbb gyakorlati alkalmazási lehetőségeit: a folyamatok fejlesztése terén, a termékkalkulációk és a fedezetszámítás készítésekor.

Dr. Reinhold Mayer: a Horváth AG Igazgatóságának tagja. 1984 és 1988 között a Stuttgarti Egyetem Controlling Tanszékének munkatársa, 1988-tól a Horváth & Partner GmbH tanácsadója, majd a cégcsoport partnere. Több mint 10 éve foglalkozik innovatív controlling rendszerek felépítésével és kialakításával ipari és pénzügyi szolgáltató vállalatoknál. A folyamatköltség-számítás elméletének egyik németországi megalapozója és folyamatos fejlesztője. Jelenlegi fő érdeklődési területe a Balanced Scorecard és a folyamatköltségek összekapcsolása a tervezési folyamatban.

Kapcsolatfelvétel: További módszertani ismeretek, gyakorlati megoldások a folyamatköltség-számítás témakörében elérhetőek: Szegedi Zoltántól, az IFUA Horváth & Partners Kft. tanácsadójától, a Folyamatköltség-számítás Kompetencia Központ vezetőjétől.
E-mail: zoltan.szegedi@ifua.hu

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,