Az Excel a controller fegyvere Meddig még?

Buda Szabolcs
2004. szeptember 01.

A CFO.com érdekes felmérést végzett a pénzügyi tárgyú szoftverek alkalmazásáról. Több szempontból vizsgálták a különféle "fejlett" alkalmazások elterjedését – 168 pénzügyi vezető válaszaira támaszkodva. Arra a meglepő eredményre jutottak, hogy a cégek nagyobbik része az egyszerű tervező eszközöket kivéve nem használ az Excel táblákon kívül más eszközöket. Bár a cégek többé-kevésbé elégedetlenek a számolótáblás szolgáltatásokkal, mégis sokan úgy vélik, hogy a 100 millió dollár árbevétel alatti cégek így is kellőképpen ellátják pénzügyi feladataikat!
Rövid összefoglaló magyar nyelven a miértekről és a várható(?) fejlődésről – illetve a teljes változat linkje – elérhető az alábbi cikkben.

A szerző, Buda Szabolcs: tanácsadó, controlling-szakértő. Gépészmérnök végzettségű, több évtizedes műszaki pályafutást követően immár másfél évtizede foglalkozik szervezeti controlling-, vezetői információs és informatikai rendszerek kialakításával, valamint üzleti folyamatok modellezésével. A Magyar Controlling Egyesület alapító tagja.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,