A létesítménygazdálkodás pénzügyi tervezésének alapjai

Czerny József
2005. február 01.

A létesítményekhez kapcsolódó költségek valamennyi szektorban jelentős súlyt képviselnek – tervezésük és követésük ezért fontos (gyakorta controlleri) feladat.
A létesítményekhez kapcsolódó rövid, közép és hosszú távú tervezés feladatait tekinti át ajánlott tanulmányunk. Czerny József tételesen bemutatja azt is, hogy milyen elemekből kell, hogy álljon a létesítménygazdálkodási stratégiai, illetőleg éves terv.
Jelen anyagunk egy cikksorozat része, melynek első, nagy sikerű darabja a Létesítménygazdálkodás és controlling címmel tavaly jelent meg. 2005 folyamán számos további témát kínálunk majd a létesítménygazdálkodás iránt érdeklődőknek, így pl. az informatikai támogatás, az outsourcing, a benchmarking kérdésköreit vizsgáljuk majd.

A szerző, Czerny József: tanácsadó, létesítménygazdálkodási szakértő. Építőmérnök, okleveles facility manager, korróziós szakmérnök. Hosszabb építőipari tervezési és kivitelezési gyakorlat után mintegy 10 éve foglalkozik létesítménygazdálkodási tanácsadással, beleértve az ehhez kapcsolódó informatikai tanácsadást és az üzleti folyamatok modellezését. Szakmai munkája során együttműködik az IFUA Horváth & Partners Kft.-vel.
e-Mail: jozsef.czerny@axelero.hu
Szerkesztői rovatának további anyagai elérhetőek az alábbi linken.
Létesítménygazdálkodás és controlling

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,